Staart- en maneneczeem

Staart- en maneneczeem

Voor mensen die weten dat hun paard staart- en maneneczeem (of zomereczeem) heeft, brengt de lente een grote verandering. De dagen worden weer warmer, de nachten minder koud en dus is het weer insectentijd.

Er zijn paarden die gevoelig zijn voor de beten van een specifiek insect, de knut. Dit hele kleine mugje zorgt voor grote irritatie bij deze paarden, waarbij ze staart en manen helemaal kaal schuren. Ook onder de buik en op het hoofd kunnen kale plekken ontstaan. Deze jeuk wordt bij herhaaldelijk prikken, en over de jaren, alleen maar erger, tot grote irritatie van paard en eigenaar. Wat kun je doen om deze jeuk tegen te gaan?

– Begin van tevoren al met een eczeemdeken op te leggen. Het beste werkt de deken als het paard nog niet is gestoken, dus begin niet te laat.
– Zet het paard niet in de buurt van (stilstaande) waterbronnen, hier leggen de knutten hun eitjes, en zijn er dus vaak veel aanwezig.
– Zet het paard het liefst op een plek waar het regelmatig een beetje waait. Knutten zijn namelijk te klein om te vliegen tijdens wind.
– Zet het paard binnen tijdens de schemering, dit is het moment dat de knutten het meest actief zijn.
– Gebruik een insectenwerend middel als het niet anders kan. Bedenk je wel dat deze middelen vaak maar kort werken.

Twijfel of je paard/pony staart- en maneneczeem heeft? Of andere vragen met betrekking tot dit onderwerp, bel dan gerust!

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top