Veterinair Centrum Someren | Dierenartsenpraktijk

VOORTPLANTING

Wat de voortplanting van uw merrie betreft hebben we als kliniek een uitgebreid pakket met mogelijkheden die we kunnen uitvoeren.

Begeleiding van de merrie kan hierbij zowel aan huis of op de kliniek gebeuren en gebeurt voornamelijk op afspraak. De keuze tussen begeleiding aan huis of stalling op de kliniek is afhankelijk van meerdere factoren en gebeurt in overleg.
Zowel op de kliniek als op de locatie waar de draagmerries gehuisvest zijn hebben we meerdere boxen om paarden te huisvesten tijdens deze begeleiding.

Het drachtigheidsonderzoek gebeurt het liefst rond de 14 dagen zodat eventuele tweelingdracht op tijd kan worden ontdekt. Daarnaast kan in het geval van een niet drachtige merrie de volgende hengstigheid optimaal worden benut.

Naast het zelf dragend maken van uw merrie, kan er gekozen worden voor embryotransplantatie waarbij het embryo wordt overgezet in een draagmerrie.
Ook bieden we als kliniek de mogelijkheid om over te gaan op Ovum Pick Up (OPU) en Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI).

ET

Bij embryotransplantatie wordt de donormerrie 8 dagen na het dekken gespoeld en wordt het embryo overgeplaatst in een draagmerrie die het veulen grootbrengt.

Dit wordt gedaan met bijvoorbeeld merries  die zelf in de sport lopen of waardevolle merries waarvan het liefst meerdere veulens per jaar gefokt worden. Daarnaast zijn er ook merrie die door problemen met het zelf behouden van de dracht hierop aangewezen zijn. De draagmerrie die gebruikt wordt, is gesynchroniseerd met de cyclus van de donormerrie zodat de baarmoeder van de draagmerrie helemaal klaar is voor de ontvangst van het embryo.

De kliniek beschikt over een grote kudde draagmerries die hiervoor ingezet kunnen worden. De draagmerries worden verhuurd aan de eigenaar van het embryo en komen na het spenen van het veulen weer bij ons terug.

Voor meer informatie over het spoelen van uw merrie of het huren van een draagmerrie kunt u contact opnemen met de kliniek.

OPU / ICSI

Sinds een aantal jaar is er een nieuwe techniek beschikbaar op de kliniek waarbij er van de donormerrie eicellen geprikt worden die in een laboratorium bevrucht worden.

Hierbij worden onder sedatie de follikels op de eierstok van de merrie aangeprikt waarna deze gespoeld worden om de eicel eruit te krijgen. Deze eicellen worden in het lab gerijpt, bevrucht en opgekweekt tot een embryo van ongeveer een week oud. Op dat moment kan het embryo worden ingevroren voor een transplantatie op een later moment, maar in het seizoen kan het embryo ook direct vers overgeplaatst worden in een draagmoeder.

We werken voor deze techniek samen het Hurkmans ET uit Milheeze.

Voor meer informatie over OPU en ICSI kunt u contact opnemen met de kliniek.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top