Veterinair Centrum Someren | Dierenartsenpraktijk

Internship

Veterinair Centrum Someren biedt elk jaar aan 2-3 pas afgestudeerde dierenartsen de mogelijkheid om gedurende een jaar een internship paard te volgen.

Het doel van het internship is om klinische ervaring op te doen op het gebied van de orthopedie, radiologie, anesthesie, chirurgie, inwendige ziekten en reproductie. Het internship is een goede voorbereiding op het leveren van hoge kwaliteit paardengeneeskunde in de eerste lijnspraktijk of het volgen van een specialisten opleiding. De interns werken onder begeleiding van erkende specialisten (ECVS en ECVAA) en keuringsdierenartsen, en worden bijgestaan door ervaren kliniekassistentes.

De interns participeren in het onderzoek en de behandeling van patiënten. De kliniek is uitgerust met operatiekamer en recovery, digitale radiologie, video endoscopie, MRI, echo apparatuur, diverse behandelruimtes en een laboratorium. Tevens is er een embryotransplantatiecentrum met een kudde draagmerries.

In de kliniek worden gemiddeld 3000 paarden per jaar aangeboden voor onderzoek en behandeling en circa 600 paarden geopereerd. Er worden jaarlijks ongeveer 600 paarden gekeurd.

De interns worden opgeleid in het uitvoeren van de anesthesie, het maken en interpreteren van röntgenfoto’s en assisteren bij chirurgie en kreupelheids onderzoeken. In voorjaar en zomer kan ervaring opgedaan worden in de vruchtbaarheidsbegeleiding en embryotransplantatie. Interns zijn verantwoordelijk voor de patiëntenzorg van opgenomen paarden en de opvang van spoedpatiënten onder begeleiding van één van de paardendierenartsen. Interns leren om een deel van het laboratorium zelfstandig uit te voeren.

De duur van het internship is 12 maanden en de startdatum varieert. Huisvesting is kosteloos beschikbaar op het terrein van de praktijk.

Interesse in een internship?

Geïnteresseerden kunnen een brief met CV en 2 referenties opsturen of contact opnemen met Drs Tilly Spierings.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top