Veterinair Centrum Someren | Dierenartsenpraktijk

Vaccineren

Het is belangrijk om uw huisdier preventief te vaccineren tegen verschillende virale aandoeningen. Wij houden hiervoor een standaard vaccinatie schema aan in de praktijk, sinds kort is het ook mogelijk om een titerbepaling uit te laten voeren (hondenziekte, parvo en besmettelijke leverziekte).

Vaccinatie schema bij uw hond

Ziekte 6 weken 9 weken 12 weken 1 jaar
Hondenziekte X X X
Parvo X X X X
Ziekte van Weil / Leptospirose X X X
Besmettelijke leverziekte X X
Kennelhoest* X X
Rabiës** X

Na de leeftijd van 1 jaar krijgt u huisdier twee jaar enkel de leptospirose vaccinatie (kleine cocktail) en het hierop volgende jaar de vaccinatie tegen hondenziekte, parvo, besmettelijke leverziekte en leptospirose (grote cocktail).

*Kennelhoest (besmettelijke hondenhoest): deze vaccinatie gaat door middel van een neusdruppel die aan te raden is wanneer uw hond veel in contact komt met andere honden. Vaak wordt deze enting vereist bijv. bij hondenscholen, tentoonstellingen of wanneer uw huisdier naar het pension gaat. Indien u een afspraak maakt bij het pension is het raadzaam om na te vragen of dit verplicht wordt gesteld.

 Is uw huisdier slecht te benaderen bij het hoofd..? Er bestaat ook nog een vaccinatie tegen besmettelijke hondenhoest per injectie. Deze moet na enkele weken herhaald (geboosterd) worden om voldoende bescherming te geven. Hierna is deze vaccinatie ook jaarlijks te herhalen.

**Rabiës: de rabiësvaccinatie is verplicht wanneer uw huisdier mee gaat naar het buitenland. De vaccinatie dient minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven te worden en uw huisdier dient in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort.

Titeren

Sinds kort biedt onze praktijk de mogelijkheid om een titer bepaling uit te laten voeren. Wij maken hierbij gebruik van de RapidSTATUS™ TiterTest. Met deze test heeft u binnen ongeveer 15 minuten de uitslag of het nodig is uw huisdier opnieuw te vaccineren of dat er nog voldoende antistoffen in het bloed aanwezig zijn.

De RapidSTATUS™ TiterTest test kan gebruikt worden om de bescherming tegen parvo, hondenziekte en de besmettelijke leverziekte te testen. Het is helaas niet mogelijk om de bescherming voor de Ziekte van Weil middels een titertest te bepalen en hierdoor is het belangrijk om jaarlijks voor de Ziekte van Weil te vaccineren.

Indien uw huisdier nog voldoende bescherming heeft tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte dan kunt u de titer test na 3 jaar wederom herhalen (volgens de WSAVA Vaccination Guidelines). Het is uiteraard ook mogelijk om jaarlijks de bescherming van uw huisdier te controleren middels de titer test en hierna indien nodig passend te vaccineren.

Vaccinatieschema bij uw kat

Ziekte 9 weken 13 weken 1 jaar 2 jaar
Kattenziekte X X X
Feline Calicivirus X X X X
Feline Herpesvirus X X X X
Feline Chlamydia psittaci* X X X X
Bordetella bronchiseptica* X X X X
Rabiës** X X

* Nobivac BB: deze vaccinatie is aan te raden wanneer uw kat intensief contact heeft met andere katten bijvoorbeeld in pensions of op kattenshows. De vaccinatie dient  minimaal 3 dagen van te voren te worden gegeven.
** Rabiës:
de rabiësvaccinatie is verplicht wanneer uw huisdier mee gaat naar het buitenland. De vaccinatie dient minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven te worden en uw huisdier dient in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort. 

Titeren

Helaas is het voor katten momenteel nog niet mogelijk om bij onze praktijk titertesten te laten uitvoeren. Wij vaccineren volgens de huidige adviezen.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top