Veterinair Centrum Someren | Dierenartsenpraktijk

Chirurgie

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw dier geopereerd dient te worden. Of het nu gaat om een castratie of een spoedoperatie, uw huisdier is bij ons in goede handen en wordt met de grootst mogelijke zorg omgeven en behandeld.

Als een dier moet worden geopereerd, is het altijd spannend voor u als eigenaar. Graag willen wij uitleggen hoe de procedure in zijn werk gaat, zodat u vooraf een beter idee krijgt over wat u kunt verwachten.
Wij raden aan om voorafgaand aan een operatie langs te komen op consult bij de dierenarts. Dit stelt ons in de mogelijkheid om uw dier vooraf te onderzoeken en een passende behandeling voor te stellen. Indien gewenst kunt u op dit moment tevens bloed laten afnemen voor een pre-anesthetisch onderzoek (o.a. lever- en nierwaardes).

Het is belangrijk voor uw hond of kat dat ze nuchter zijn op de dag van de operatie. Dat wil zeggen dat ze de avond van tevoren vanaf 21.00 uur niets meer mogen eten. Drinken mag tot een uur voor de behandeling. Heeft u een konijn of knaagdier dat geopereerd moet worden; bij konijnen en knaagdieren is het belangrijk dat ze tot aan de operatie wél blijven eten. Daarnaast vinden we het fijn als u voor uw konijn of knaagdier eigen voeding meebrengt naar de praktijk en hun vriendje, zodat ze in vertrouwde omgeving wakker kunnen worden.

Voor de operatie wordt uw dier altijd nogmaals nagekeken en word er nog eens extra naar het hart en de longen geluisterd. Als dit allemaal in orde is, zal de dierenarts de narcose injectie klaarmaken. Hier kunt u als eigenaar indien u dit wenst zelf bij aanwezig zijn. Dit wordt altijd als zeer prettig ervaren voor u als eigenaar, maar tevens ook voor uw huisdier. Zodra uw huisdier slaapt zullen wij deze van u overnemen.

Wanneer wij u huisdier meenemen beginnen wij met de voorbereiding op de operatie. Uw huisdier krijgt een tube in de luchtpijp en een infuus in de poot. Daarnaast wordt het operatiegebied helemaal geschoren.  In de operatiekamer wordt het operatiegebied gewassen en ontsmet.
We beschikken over een uitgebreid anesthesieapparaat, waaraan onze patiënten aangesloten worden. Zo kunnen we de hartfrequentie, ademhaling en temperatuur goed in de gaten houden tijdens de operatie. Wij beschikken over gasnarcose en uw huisdier krijgt altijd zuurstof toegediend gedurende de ingreep.

Na de operatie nemen we de patiënt mee naar de recovery. Hier wordt uw huisdier door onze paraveterinairen goed in de gaten gehouden. Wanneer een dier onder narcose is en in de periode van het wakker worden, kan hij zelf niet goed zijn temperatuur onder controle houden. Belangrijk is dus dat wij dit goed in de gaten houden. We nemen wanneer het moet de nodige maatregelen. Uw huisdier mag pas naar huis zodra hij goed wakker en op temperatuur is.

Thuis is het belangrijk om hem ook nog goed in de gaten te houden. De dag van de operatie kan het zijn dat hij nog wat suf is van de narcose. Belangrijk is om nog even te wachten met eten geven. Zodra uw huisdier opgehaald kan worden wordt nazorg en benodigde medicatie met u doorgesproken. Tot slot houdt u het herstel goed in de gaten thuis en zodra u twijfelt neem dan altijd contact op!

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top