Menu
   
Paardenkliniek
Home > Paarden > Paardenkliniek
view

Paardenkliniek

Naast een eerstelijns functie voor patiënten uit de eigen buitenpraktijk, vervullen wij voornamelijk een verwijsfunctie voor dierenartsen uit binnen- en buitenland.

 

De nadruk ligt hierbij op tweedelijns onderzoek en behandeling, inclusief de daarbij soms nodige intensieve zorg. Om samenwerking en nabehandeling te optimaliseren wordt er veel aandacht besteed aan goede communicatie met eigenaren en verwijzende dierenartsen.

 

Binnen onze kliniek is een goed opgeleid en op elkaar ingespeeld team van dierenartsen en assistenten werkzaam.
Naast Erkende Paardendierenartsen, zijn er ook Nederlands en Europees erkende specialisten werkzaam. Twee van de dierenartsen zijn Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden.

 

veterinair-centrum-someren-paard-uitverdoven-peter-van-oijen

 

Door het regelmatig bezoeken van nationale en internationale congressen worden specifieke kennis en vaardigheden uitgebreid. Daarnaast organiseren wij zelf regelmatig een wetenschappelijk symposium voor verwijzend dierenartsen.

 

Elk jaar geeft het Veterinair Centrum Someren aan enkele pas afgestudeerde dierenartsen de mogelijkheid om een jaar in de kliniek te werken. Zij vervullen dan de taak van intern. Onder directe begeleiding participeren de interns in de behandeling en nazorg van onze patiënten.

 

Klik hier voor meer informatie over ons internship.

De paardenkliniek beschikt over uitgebreide faciliteiten en apparatuur waaronder verschillende onderzoeksruimtes, een operatiekamer, een hoefsmederij, een röntgenruimte, een echografie- en endoscopieruimte, MRI en een interpretatieruimte waar röntgenopnames en echobeelden beoordeeld worden.

 

Openingstijden:

 

Maandag t/m vrijdag 08.30 t/m 17.30 uur.

 

Zaterdag, zon- en feestdagen bezoeken van stalpatiënten tussen 08.00 t/m 10.00 uur.

 

Voor spoedgevallen zijn we altijd bereikbaar:

 

0493-441070

 

veterinair-centrum-someren-paard-stalpatient-merrie-veulen