Menu
   
Melkvee
Home > Herkauwer > Melkvee
view

Melkvee

Wij streven naar een optimale diergezondheid en dierwelzijn. De nadruk ligt hierbij op preventie; voorkomen dat de dieren ziek worden door suboptimale omstandigheden.

 

Wij houden ons bezig met vruchtbaarheid, uiergezondheid, klauwgezondheid, dierziekten en hun vaccinatie- en eradicatiestrategie, voeding, stalinrichting, ventilatie enzovoort. Bij dit alles streven wij naar een juist gebruik van medicijnen bij een zo laag mogelijk totaal medicijngebruik, mede met het oog op voedselveiligheid en resistentieontwikkeling.

 

Al onze bedrijven hebben een vaste begeleidend dierenarts. Bij een bedrijfsbezoek bespreken wij met u de melkcontrole- en andere productiegegevens, rantsoen etc. Verder nemen wij regelmatig deel aan projecten van bijvoorbeeld het UGCN.

 

Onze eigen kennis houden wij door het bijwonen van cursussen en congressen up-to-date.

 

We hebben een uitgebreid netwerk van specialisten van de universiteiten van onder andere Utrecht, Gent en Wageningen, de Gezondheidsdienst voor Dieren, CIDC Lelystad, voerfabrikanten en farmaceuten die wij kunnen raadplegen bij problemen op uw bedrijf.

 

Tenslotte zijn wij ook graag uw gesprekspartner bij het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor uw bedrijf.

 

veterinair-centrum-someren-herkauwer-melkvee